Taki talerz idealnie nadaje się do serwowania potraw wraz z dipem, lub innymi dodatkami, w taki sposób aby nie wymieszały się przed podaniem. Mniejsza część może być przeznaczona także na porcję sałatki, surówki, ryżu itp. Jest to także wspaniały półmisek na ciasta, ciasteczka i inne łakocie, do których możemy dodać miód, konfitury, bitą śmietanę, owoce lub sos czekoladowy. Dzięki podziałowi na dwie części każdy gość będzie mógł sam zdecydować, czy chce do potrawy podany dodatek i w jakiej ilości.
Możliwości jest naprawdę wiele i wszystko zależy od Waszej kreatywności:) Poniżej przedstawiam kilka propozycji wykorzystania tego talerza, ale może macie jakieś inne pomysły?
Świetny pomysł i wielkie ułatwienie przy podawaniu potraw.
OdpowiedzUsuńFajne rozwiązanie z tym podwojnym talerzem :) Asia
OdpowiedzUsuńVilleroy & Boch ... lubie ich porcelane, chociaz jeszcze zadnej skorupy sie nie 'dorobilam'... podobaja mi sie filizanki z podstawka, na zasadzie dwa w jednym, jak te tutaj talerze.... ktore sa super fajne :)
OdpowiedzUsuńPozdrowka sle :)
Dziękujemy za miłe komentarze:) Villeroy & Boch to także nasza ulubiona porcelana:) Każda kolekcja jest wyjątkowa, zaczynając od prostych i klasycznych po te najbardziej oryginalne. Na naszym blogu pewnie jeszcze wiele razy będzie porcelana tej firmy;) Pozdrawiamy:)
OdpowiedzUsuń